La justícia europea avala que es considere Skype com un operador de telecomunicacions

El servei SkypeOut permet als usuaris realitzar telefonades de pagament des d'un ordinador a mòbils i fixos.

Europa Press
Europa Press

El servei en línia de missatgeria i videotelefonades Skype pot ser considerat com un operador de telecomunicacions per la funció de pagament que ofereix per a telefonar a fixos i mòbils, segons una sentència dictada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE).

El cas enfronta la plataforma amb l'Institut Belga de Correus i Telecomunicacions (IBPT) pel servei SkypeOut, que permet als usuaris realitzar telefonades de pagament des d'un ordinador a telèfons mòbils i fixos.

L'autoritat belga va sancionar en 2016 Skype amb 223.500 euros en considerar que SkypeOut és un servei de comunicacions electròniques, l'activitat de les quals hauria d'haver sigut notificada a Bèlgica. Aquest tràmit hauria obligat a la funció de Skype a sotmetre's a les mateixes regles en matèria de seguretat i protecció de dades que s'apliquen als operadors tradicionals.

La plataforma, no obstant això, rebutja la sanció i sosté que no exercia cap activitat a Bèlgica i que, en tot cas, no prestava cap servei de comunicacions electròniques, ja que no transmetia el senyal, sinó que recorria a operadors internacionals per a fer-ho.

En la sentència d'aquest dimecres, el Tribunal amb seu a Luxemburg conclou que l'oferta de trucades amb la tecnologia de veu per IP (VoIP), que permet telefonar a un número fix o mòbil nacional a través d'una xarxa telefònica pública commutada (RTPC), és un servei de comunicacions electròniques.

També et pot interessar

stats