La justícia congela l'orde de Trump de denegar els visats a les persones migrants sense assegurança

La mesura del govern estadounidenc amenaça de no fer 400.000 visats cada any, dos terços del total.

Muntatge fotogràfic amb una assegurança dels EUA en una cartera
Muntatge fotogràfic amb una assegurança dels EUA en una cartera / Lucy Nicholson (Reuters)

Un jutge ha bloquejat temporalment l'orde del president dels Estats Units, Donald Trump, de denegar els visats a les persones migrants que no tenen assegurança mèdica o que no puguen pagar-la en els 30 dies posteriors a l'entrada als Estats Units. La suspensió s'ha produït aquest diumenge, precisament quan la norma anava a entrar en vigor. 

La Casa Blanca rebutja "rotundament" la decisió i considera "injust i una equivocació" que un jutge de districte avorte les polítiques del president per a protegir millor el sistema sanitari dels EUA".

La decisió judicial és conseqüència d'una demanda de les organitzacions Justice Action Center, The American Immigration Lawyers Association i Innovation Law Lab. Tot i això, el bloqueig no és definitiu i un tribunal d'Oregon haurà d'analitzar el cas en els pròxims dies. 

El passat 4 d'octubre, Trump va emetre una orde perquè els consolats deneguen els visats d'entrada a les persones immigrants sense assegurança o recursos financers per a costejar-la en l'espai d'un mes. Associacions com Justice Action Center, una de les denunciants, destaquen la gran dificultat als EUA d'aconseguir una assegurança mèdica en aquest termini del període de prova dels empleadors, i asseguren que tal com està plantejada la mesura "separarà famílies" i afectarà dos terços de tots els visats, vora 400.000 persones cada any.

També et pot interessar

stats