La justícia britànica busca dotze fugitius que podrien estar a Espanya

Tots ells homes estan en crida i cerca per delictes com assassinat, tràfic de drogues a gran escala i subministrament d'armes de foc i munició

Els dotze fugitius buscats pel Regne Unit
Els dotze fugitius buscats pel Regne Unit / NCA

Les autoritats espanyoles i britàniques han llançat aquest dimecres una nova campanya per a localitzar i portar davant la justícia dotze dels fugitius més buscats del Regne Unit que es creu que s'oculten a Espanya.

Els dotze, tots ells homes, estan en crida i cerca per delictes com assassinat, tràfic de drogues a gran escala i subministrament d'armes de foc i munició.

El secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, Rafael Pérez, la ministra consellera britànica a Espanya, Sarah Cowley, el director general d'Operacions de l'Agència Nacional contra el Crim britànica (NCA, per les sigles en anglés), Steve Rodhouse, i el conseller delegat de l'ONG Crimestoppers, Mark Hallas, han participat en una roda de premsa en la qual s'ha informat sobre els dotze fugitius.

L'agència oficial britànica NCA duu a terme la campanya Most Wanted (els més buscats) juntament amb Crimestoppers i les forces de seguretat espanyoles com a continuació de les reeixides edicions de la campanya Operació Captura, en les quals es va aconseguir detindre 86 fugitius.

Espanya és un dels destins més populars per als britànics i tots dos països tenen una col·laboració molt forta en l'àmbit de la seguretat.

El secretari d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior, Rafael Pérez Ruiz, ha assenyalat que l'operació Most Wanted "ens permet reforçar i incrementar la col·laboració policial entre Espanya i el Regne Unit amb la finalitat de crear un ambient hostil que dificulte la implantació d'organitzacions criminals a Espanya i l'assentament de delinqüents a les nostres ciutats".

“Espanya no és un refugi segur per als fugitius"

El director general d'Operacions de la NCA, Steve Rodhouse, ha assenyalat que “Espanya no és un refugi segur per als fugitius". "Els 86 delinqüents detinguts gràcies a les nostres anteriors campanyes de fugitius són la mostra que mai ens rendim i que mai estem molt lluny dels delinqüents. Els nostres socis espanyols han sigut crucials en moltes d'aquestes detencions”, ha afegit.

"Molts d'aquests fugitius tracten d'integrar-se en les àmplies comunitats de britànics que han fet d'Espanya la seua llar, i si vius en una d'aquestes zones pot ser que conegues a algun d'ells” Steve Rodhouse - Director general d'Operacions de la NCA

S'insta les persones que tinguen qualsevol informació relacionada amb aquests fugitius a posar-se en contacte amb CrimeStoppers de manera anònima, al telèfon gratuït 900 926 111. Seran atesos al Regne Unit, amb la possibilitat de parlar en espanyol.

També et pot interessar

stats