La Justícia brasilera condemna Lula da Silva a 12 anys de presó en un nou cas de corrupció

Consideren que l’expresident es va beneficiar de les obres que tres empreses van fer en una casa de camp al municipi d’Atibia.

Fotografia d'arxiu de Lula da Silva. Sebastião Moreira (Efe)
Fotografia d'arxiu de Lula da Silva. Sebastião Moreira (Efe)

La Justícia brasilera ha condemnat a l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva a 12 anys i 11 mesos de presó en un segon procés penal pels delictes de corrupció i blanqueig de diners.

Lula, que va presidir el Brasil entre 2003 i 2010, ja compleix condemna des de l’abril passat per un altre cas de corrupció, després que la justícia donara per comprovat que va rebre un apartament en una platja de Sao Paulo a canvi de suborns.

En la nova causa, la jutgessa federal Gabriela Hardt ha considerat que Lula es va beneficiar de les obres per prop d’un milió de reals (uns 271.000 dòlars) que tres empreses –Odebrecht, OAS i Schain– van fer en una casa de camp a Atibaia, municipi a l’interior de l’estat de Sao Paulo.

La casa està a nom de l’empresari Fernando Bittar, un amic de sempre de la família de Lula, que la va cedir temporalment a l’expresident el 2010 perquè poguera gaudir allí amb la seua família.

No obstant això, segons la justícia, malgrat no ser el propietari de la casa de camp, Lula es va beneficiar il·legalment de les reformes d’esta per part d’empreses que van ser afavorides en el seu govern amb contractes falsejats amb la petroliera estatal Petrobras.

També et pot interessar

stats