El jurat declara Weinstein culpable de violació en tercer grau

El productor, que ha hagut de ser traslladat a un hospital amb palpitacions cardíaques, s’enfronta a 29 anys de presó.

L’exproductor de Hollywood Harvey Weinstein arriba al jutjat per conèixer el veredicte
L’exproductor de Hollywood Harvey Weinstein arriba al jutjat per conèixer el veredicte / Lucas Jackson (Reuters)

Un jurat ha declarat l’exproductor de Hollywood Harvey Weinstein culpable de violació en tercer grau a l’actriu Jessica Mann i d’un acte sexual en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley, pels quals s’enfronta a 29 de presó.

Tot i això, l’han absolt del càrrec de violació en primer grau contra Mann i d’una suposada violació de l’actriu Annabella Sciorra ara fa quasi 30 anys, que comportaven una possible cadena perpètua.

Weinstein, de 67 anys, va ser acusat d’agredir sexualment Mimi Haleyi el 2006 i de violar a Jessica Mann el 2013, uns casos van ser una fita per al moviment #MeToo, que van inspirar a les dones a fer públiques les acusacions d’assetjament contra homes poderosos.

Durant el juí, els fiscals van retratar a Weinstein com un depredador en sèrie que havia manipulat les dones amb la promesa d’obrir portes a Hollywood, portant-les a habitacions d’hotel o apartaments privats i després assetjar-les i atacar-les violentament. Per la seua banda, el productor es va negar a testificar.

Weinstein, traslladat a un hospital amb palpitacions cardíaques

Weinstein ha estat traslladat a un hospital de la ciutat de Nova York amb palpitacions cardíaques, per la qual cosa de moment no ha arribat a ingressar a la infermeria de la presó de Rikers Island, com estava previst.

Segons diversos mitjans locals, l'advocada de Weinstein, Donna Rotunno, ha dit que el productor era a l'Hospital Bellevue sota observació per hipertensió arterial i palpitacions cardíaques.

#MeToo celebra la sentència

La líder del moviment feminista del #MeToo, Tarana Burke s'ha mostrat satisfeta per la sentència en contra de Weinstein. Una condemna que, al seu parer, no hauria sigut possible "sense les supervivents" que "van trencar el silenci".

En paral·lel, Time's Up, la plataforma creada per estreles de Hollywood per l'assetjament sexual, ha assegurat que aquest juí "marca una nova era en la justícia, no sols per a les Silence Breakers (les que trenquen el silenci), que van parlar amb gran risc personal, sinó per a totes les supervivents d'assetjament, abús i agressió en el treball". "Tenim un deute de gratitud amb Mimi Haleyi, Jessica Mann, Annabella Sciorra, Dawn Dunning, Tarale Wulff, Lauren Young", ha conclòs.

També et pot interessar

stats