El jurat del cas de Pablo Ibar segueix amb les deliberacions

Acusat d'un triple assassinat, el reu ha passat 16 anys al corredor de la mort fins que el 2016 es va anul·lar la condemna.

Un agent lleva les esposes a Pablo Ibar en el jutjat aquest dimecres
Un agent lleva les esposes a Pablo Ibar en el jutjat aquest dimecres / Giorgio Viera (Efe)

El quart juí contra Pablo Ibar, acusat d'un triple assassinat comés a Miramar (Florida) en 1994, està en la fase de deliberacions, en el qual un jurat haurà de decidir si el declara culpable o no culpable. Ibar ha passat 16 anys al corredor de la mort fins que, en 2016, es va anul·lar aquesta condemna perquè no hi havia proves clares contra ell. 

El juí contra Ibar, fill de migrants bascos als Estats Units, queda vist per a sentència després que ahir la fiscalia i la defensa feren una llarga exposició dels arguments de tancament. Un dels moments més tensos de l'audiència es va produir quan el fiscal Chuck Morton va instar el jurat que no deixara lliure el processat. "No deixen lliure aquest assassí", va dir Morton, la qual cosa va provocar immediatament les protestes de la defensa i la sol·licitud d'anul·lació del juí, un extrem que va ser rebutjat pel jutge que presideix el cas, Dennis Bailey.

En la ronda d'arguments finals, Morton va assenyalar que el cúmul de proves i testimonis aportats per l'Estat "corroboren" la culpabilitat de l’acusat en aquest crim. Morton va ser també el fiscal en el juí de l'any 2000, en el qual es va condemnar Ibar a la pena capital per la mort del propietari d'un club nocturn i de dos models. Per la seua banda, Benjamin Waxman, cap dels advocats de la defensa, va insistir a dir que l’autor del crim i Pablo Ibar no són la mateixa persona. "Els dubtes impregnen cada peça d'aquest cas", va asseverar Waxman durant l’exposició final, que va tindre com a eix les negligències, inconsistències i irregularitats dels testimonis presentats per la Fiscalia des que es va iniciar el cas en 1994.

El cap de la defensa de l'acusat va manifestar que de les 145 empremtes dactilars recollides, cap coincideix amb la d'Ibar, com tampoc les proves d'ADN. En cas que no hi haguera unanimitat entre els membres del jurat, el procés seria declarat nul i s'obrira a un nou juí.

També et pot interessar

stats