Els Jupetins Grocs tornen als carrers de París amb aldarulls

La policia respon amb gasos lacrimògens al llançament de pedres i botelles.

Imatge de portada: un manifestant al costat de diversos vehicles cremant-se

El huité dissabte de protestes dels Jupetins Grocs a França, que ha tret als carrers de París milers de manifestants, s'han registrat enfrontamentres entre una minoria de participants i les forces de l'orde. Els primers altercats s'han produït a la vora del riu Sena, on manifestants encaputxats han llançat pedres i botelles contra els agents, que han respost amb gasos lacrimògens. 

La situació ha degenerat més tard, quan la policia ha carregat contra desenes Jupetins Grocs per tal de fer-los retrocedir, perquè tractaven d'eixir de l'itinerari marcat per a la manifestació. Ha sigut aleshores quan els grups més violents han aprofitat per atacar les forces de seguretat amb tot tipus de projectils i per a cremar contenidors, papereres, motos i cotxes. Els inicidents s'han produït en la zona que va del Museu d'Orsay i el bulevar de Saint Germain. 

Fins i tot hi ha un agent ferit a conseqüència de l'impacte d'una bicicleta llançada des de diversos metres d'altura. 

De matí, milers de Jupetins Grocs s'han concentrat en una altra marxa sense incidents amb la policia i han corejat missatges contra el president francés, Emmanuel Macron, demanant-li la dimissió.

El col·lectiu dels Jupetins Grocs va sorgir en protesta per la pujada dels preus dels carburants i ha anat ampliant les seues reivindicacions.

També et pot interessar

stats