Juan Guaidó reapareix en públic i anuncia que continuarà exercint de president interí

Nicolás Maduro confirma que està mantenint contactes internacionals amb diversos països per a pactar una solució a la crisi política del país.

VÍDEO | Juan Guaidó reapareix en públic i anuncia que continuarà exercint de president interí

Amb crits de “president, president”, Juan Guaidó, l'autoproclamat president interí de Veneçuela, ha cridat a una nova mobilització la pròxima setmana en contra del govern de Nicolás Maduro, al qual ha qualificat d'il·legítim.

335 assemblees populars per a preparar la gran mobilització de la pròxima setmana 

En la seua primera aparició pública des que va jurar com a president interí del país, Guaidó ha demanat la participació activa en les 335 assemblees populars convocades per a preparar la gran mobilització de la setmana que ve.

Guaidó, que ha iniciat el seu discurs a la plaça de Simón Bolívar de Caracas recordant les víctimes mortals dels últims dies, ha afirmat que “Veneçuela ha despertat del malson”. A més, ha anunciat la reobertura de Radio Caracas Televisión i que molt prompte el país començarà a rebre ajuda humanitària.

Alguns experts pensen que l’autoproclamació de Guaidó no és un colp d’Estat

Guaidó ha tornat a afirmar que en cap cas es pot parlar d’un colp d’Estat. De la mateixa opinió és Roberto Viciano, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, que va participar en l'elaboració de la Constitució Bolivariana. Viciano ha dit a la televisió d’À Punt que Maduro no es pot considerar un president electe perquè les últimes eleccions no van ser democràtiques.

Quasi simultàniament al discurs de Juan Guaidó, Nicolás Maduro, en una compareixença televisiva, ha acusat els mitjans internacionals de tractar “de fer invisible” la força chavista. També ha tornat a anunciar que accepta la proposta dels governs de Mèxic i l’Uruguai d'obrir un nou diàleg per a pactar una solució a la crisi política del país.

Brussel·les busca una declaració comuna a la crisi veneçolana

El govern espanyol es planteja, segons declaracions del ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, -com Alemanya o França-, reconéixer el líder opositor veneçolà Juan Guaidó com a president “interí” si Nicolás Maduro no accedeix a la petició d'eleccions immediates.

El ministre ha assenyalat que s'està discutint ara quin termini es dona a Maduro perquè es convoquen eleccions i que aquest període ha de ser “necessàriament curt”. A Brussel·les es continua buscant una declaració comuna a la crisi veneçolana. 

També et pot interessar

stats