Johnson proposa unes eleccions generals el 12 de desembre

El primer ministre britànic necessita una majoria de dos terços en la Cambra dels Comuns per a avançar els comicis.

El primer ministre del Regne Unit, el conservador Boris Johnson
El primer ministre del Regne Unit, el conservador Boris Johnson / Efe
24 d'octubre 2019 - 21:07

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, ha anunciat que intentarà convocar unes eleccions generals anticipades al Regne Unit el pròxim 12 de desembre.

Johnson ha explicat que atorgarà més temps als diputats per a debatre l'acord del Brexit, però només si accepten donar suport a l’avançament dels comicis. De fet, el primer ministre ha demanat als partits opositors que siguen "raonables" i donen llum verda a les eleccions.

Johnson necessita una majoria de dos terços en la Cambra dels Comuns per a avançar uns comicis abans que acabe la legislatura, en 2022. Per tant, és imprescindible el vistiplau de les forces de l'oposició.

El Partit Laborista, que compta amb 245 dels 650 seients de la Cambra dels Comuns, té la clau per a permetre que es convoquen els comicis. La formació que lidera Jeremy Corbyn ha insistit que donarà suport a les eleccions una vegada haja desaparegut de la taula la possibilitat d'un Brexit sense acord.

L'èxit dels plans de Johnson pot dependre, per tant, de l'extensió que concedisca Brussel·les a la data d'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, prevista per a el pròxim dia 31.

Forçat pels diputats, el primer ministre va sol·licitar aquesta setmana una pròrroga més allà d’aquesta data, fins al 31 de gener. Els 27 socis comunitaris encara no han comunicat si accepten la petició o bé si proposen un calendari diferent.

També et pot interessar

stats