Johnson pretén impedir que s'augmente el període de transició del Brexit

Presentarà el projecte de llei de retirada per a convertir en llei l'acord negociat amb la UE i garantir l'eixida del Regne Unit.

Johnson pretén impedir que s\'augmente el període de transició del Brexit
Johnson pretén impedir que s'augmente el període de transició del Brexit
17 de desembre 2019 - 19:23

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, presentarà aquest divendres en el Parlament britànic el projecte de llei de retirada (Withdrawal Agreement Bill o WAB en anglés), per a implantar, per llei, el període de transició per a la retirada del Regne Unit de la Unió Europea. Així, quedaria fixat per a desembre de 2020, i començaria quan entrara en vigor el Brexit el dia 31 de gener de 2020.

Tot i que Regne Unit i la UE encara han de negociar com serà la futura relació i aconseguir un acord comercial, Boris Johnson no vol que es vaja ampliant cada vegada més el període i s'hagen de continuar sol·licitant pròrrogues. Per la seua banda, des de Brussel·les consideren difícil que la possibilitat d'un pacte comercial en tan poc temps.

Aquesta situació ve promoguda per la victòria amb majoria absoluta que la passada setmana va obtindre el partit conservador de Boris Johnson en les eleccions al Parlament britànic. Els de Johnson van aconseguir 365 escons en les eleccions i guanyaren en circumscripcions fins ara controlades pel laborisme, com les del nord-est d'Anglaterra, mentre que els laboristes van obtindre 203 diputats.

Aquest dijous, la reina Isabel II estarà a càrrec de l'obertura formal del Parlament i divendres el govern començarà a tramitar la retirada abans del recés nadalenc.

També et pot interessar

stats