Johnson presenta un pla de desescalada basat en el "control del virus"

Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord han avançat que continuaran confinades.

Johnson presenta un pla de desescalada basat en el "control del virus"
Johnson presenta un pla de desescalada basat en el "control del virus"

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha presentat aquesta vesprada un nou sistema d'avaluació del risc de cinc nivells amb colors juntament amb el lema "Estar alerta, controlar el virus, salvar vides". Un pla per a anar alçant les restriccions imposades el 23 de març que ha suscitat crítiques de l'oposició i fins i tot burles en les xarxes socials.

El govern ha confirmat que autoritzarà l'obertura dels centres de jardineria, amb mesures de distanciament, i permetrà més d'una eixida al dia per a fer exercici, mentre que, segons la premsa, podria encoratjar el retorn al treball d'aquells que no puguen fer-lo des de casa.

El pla de Johnson es presentarà dilluns amb més detall en la Cambra dels Comuns, i s'aplicarà a Anglaterra, la regió més poblada del Regne Unit, amb 56 milions d'habitants d'un total de 66,6 milions.

Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord seguiran confinades

Els governs autònoms d'Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, que tenen les seues pròpies competències per a gestionar la crisi i aquesta setmana van prorrogar el confinament fins al 28 de maig, amb flexibilitat en xicotets aspectes, han avançat que no variaran el missatge actual de "quedar-se a casa, salvar vides, protegir l'NHS".

Els líders d'aquests territoris, que aquesta vesprada s'han reunit amb Johnson, asseguren que no van ser consultats sobre el canvi de rumb i la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, ha afirmat en el seu compte de Twitter que, tenint en compte el punt "crític" en la pandèmia, el seu "clar missatge" a la ciutadania és que continuen en casa.

També et pot interessar

stats