Johnson diu que ha arribat “finalment” el moment de donar suport al Brexit

El líder laborista, Jeremy Corbyn, avisa que “no es pot enganyar els diputats” perquè voten l’acord amb Brussel·les.

Boris Johnson, aquest dissabte al Parlament britànic

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha demanat a la Cambra dels Comuns que done suport a l’acord del Brexit perquè ha arribat “finalment” el moment de resoldre l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

En el començament de la sessió extraordinària del Parlament Britànic, Johnson ha afirmat que cal unir el país i construir una nova relació amb el bloc europeu. El premier britànic ha afirmat que una nova pròrroga del Brexit –ja se n’han demanat dues– seria “inútil, costosa i profundament corrosiva per a [poder comptar amb] la confiança de la ciutadania”. 

Corbyn: “No es pot enganyar els diputats perquè voten l’acord”

Per la seua part, el líder de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn, ha criticat durament l’acord tancant entre Johnson i Brussel·les, i ha afirmat que “no es pot enganyar” els diputats perquè li donen suport.

Corbyn ha assegurat que el nou document és pitjor que el que va negociar l’exprimera ministra, la conservadora Theresa May, perquè, segons ha dit, posa en perill “milers de llocs de treball” i pot perjudicar el medi ambient. 

El pacte entre Londres i Brussel·les ha arribat després d’intenses negociacions, i aquest dissabte els parlamentaris han de votar-lo. És el segon pacte d’eixida i la quarta votació, tres anys i mig després que el país votara a favor d’abandonar al Unió Europea.

També et pot interessar

stats