Johnson demana unitat al Parlament en obrir el debat de l'acord del Brexit

L'última sessió abans del recés nadalenc ha d'aprovar el projecte de llei.

VÍDEO | Johnson demana unitat al Parlament en obrir el debat de l\'acord del Brexit

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha demanat al Parlament unitat per a materialitzar el Brexit en obrir el debat sobre el projecte de llei sobre la retirada del Regne Unit de la Unió Europea.

En una sessió especial abans del recés nadalenc, la Cambra dels Comuns debat l'anomenat Projecte de llei de retirada, que ha de convertir en llei l'acord del Brexit negociat amb el club comunitari, abans que els diputats voten el text legislatiu.

"Aquest és el moment d'actuar junts" i d'"escriure un nou capítol en la història del país", ha afirmat el líder conservador. Johnson, que vol negociar un ampli acord comercial amb els Estats Units després del Brexit i ha demanat als diputats aprofitar les oportunitats que es presenten després de l'eixida del país del bloc europeu.

D'altra banda, el líder laborista, Jeremy Corbyn, que va obtindre 203 escons en els comicis i era partidari de negociar un pacte diferent amb el bloc europeu, va dir que la seua formació no donarà suport a l'acord del Brexit i ha manifestat que aquest és un "camí imprudent" perquè portarà a un acord comercial "tòxic" amb els Estats Units.

S'espera que el projecte de llei s'aprove aquesta vesprada i continue el tràmit parlamentari a partir del pròxim 7 de gener. La data prevista per a l'eixida de Regne Unit de la Unió Europea és el 31 de gener de 2020.

També et pot interessar

stats