Johnson confirma la primera mort per la variant òmicron al Regne Unit

El primer ministre alerta que vora el 40% dels contagis a Londres pertanyen a aquesta variant i es tem un col·lapse del servei públic sanitari

El primer ministre britànic, Boris Johnson, visita un centre de vacunació a Westminster, Londres
El primer ministre britànic, Boris Johnson, visita un centre de vacunació a Westminster, Londres / Jeremy Selwyn (Reuters)

Almenys una persona ha mort al Regne Unit a causa de la nova variant òmicron del coronavirus, que a Londres representa ja aproximadament "el 40% dels casos", segons ha dit el primer ministre britànic, Boris Johnson.

El dirigent conservador ha rebutjat l'actual percepció que aquesta variant produeix efectes menys greus que unes altres. "Aquesta idea que és una versió més suau del virus és una cosa que hem d'aparcar i reconéixer la rapidesa amb la qual s'accelera la seua propagació entre la població. Així que el millor que podem fer és posar-nos tots la dosi de reforç de la vacuna", ha ressaltat Johnson.

Des d'aquest dilluns s'oferirà la dosi de reforç contra la covid-19 a tots els majors de 18 anys al Regne Unit, sempre que hagen passat almenys tres mesos des de la segona dosi, a fi de combatre la "marea" d'infeccions que es preveu arribarà al país.

Johnson ha alertat que els hospitals del país ja han començat a rebre pacients infectats per òmicron i es tem un col·lapse de l'NHS, el servei públic sanitari.

El premier, que la setmana passada va anunciar l'entrada en vigor de noves restriccions com l'ús de mascaretes en llocs públics tancats, l'exigència de certificats covid per a entrar en clubs nocturns o espectacles o la recomanació de teletreballar, ha al·ludit a la votació prevista dimarts en els Comuns. "Confie que en els ciutadans comprenguen, i també els col·legues de Westminster, i en tot el país, que les mesures que introduïm són equilibrades i proporcionades", ha conclòs.

També et pot interessar

stats