Johnson admet que ajornarà el Brexit

El primer ministre britànic demanarà una nova pròrroga a la Unió Europea.

Imatge de portada: el primer ministre britànic, Boris Johnson

Les previsions per al Brexit han donat un gir radical. Tot apunta a que l’eixida del Regne Unit no es produirà el 31 d’octubre. El primer ministre britànic demanarà una nova pròrroga a la Unió Europea, tal com el govern li ha reconegut a un jutge d’Edimburg.

El 24 de juliol, Boris Johnson es convertia en el primer ministre britànic, en substitució de Theresa May. La primera cosa que va dir, amb tota solemnitat, va ser que tractaria de millorar l’acord d’eixida, però que compliria el mandat del referèndum i el Regne Unit abandonaria la Unió Europea el 31 d’octubre.

Johnson havia arribat a dir que mantenia la data d’eixida, tot i que una llei aprovada per l’oposició l’obliga a renegociar o a demanar un nou ajornament de l’eixida.

Ara s’ha sabut que Johnson complirà la llei i demanarà una pròrroga a Brussel·les. Ho ha reconegut per escrit a requeriment d’un jutge d’Edimburg, a Escòcia, que tramita una demanda contra ell d’una membre del Partit Nacionalista Escocés i d’un empresari del sector energètic.

Des de Dinamarca, on està de viatge oficial, ha reaccionat el primer ministre irlandés. Leo Varadkar diu que la nova pròrroga seria millor que una eixida sense acord. Sobre l’última proposta de Johnson, per a crear una espècie de frontera en l’ombra entre les dos parts d’Irlanda. Varadkar diu que més que una, sembla que Johnson prosa establir dos fronteres.

També et pot interessar

stats