Joe Biden diu que acceptarà la sentència contra el fill Hunter i defensa que està orgullós d'ell

Un jurat a Delaware ha declarat culpable Hunter Biden per tres delictes relacionats amb possessió d'armes, i ocultar en la compra l'addició a les drogues

Hunter Biden, en una imatge d'arxiu
Hunter Biden, en una imatge d'arxiu / Jonathan Ernst (Reuters)

El president estatunidenc, Joe Biden, ha afirmat este dimarts que està orgullós del seu fill Hunter i que acceptarà la sentència que reba després d'haver sigut declarat culpable dels tres càrrecs que afrontava per compra i possessió il·legal d'una arma. "Soc president, però també pare. Jill i jo estimem el nostre fill i estem molt orgullosos de l'home que és hui", ha remarcat en una declaració escrita que ha difós la Casa Blanca.

Un jurat de Delaware ha declarat culpable Hunter Biden per tres delictes relacionats amb possessió d'armes, i ocultar en la compra l'addicció a les drogues. Els càrrecs, tots en l'àmbit federal, impliquen una pena màxima de 25 anys de presó.

El juí, en el qual Hunter no ha declarat, va començar la setmana passada i és el primer que afronta als Estats Units el fill d'un mandatari en actiu. Biden pare va emetre llavors un primer comunicat en el qual mostrava el seu suport al fill i en una entrevista dijous passat amb la cadena ABC News va descartar exercir el seu poder d'indultar-lo.

Hunter Biden és fill de la primera esposa del president, la difunta Neilia Biden, i estava acusat de mentir l'octubre del 2018 quan no va reconéixer que consumia drogues en un formulari per a comprar un revòlver Colt Cobra de calibre 38, que després va guardar durant onze dies.

"Moltes famílies que han tingut éssers estimats lluitant contra l'addicció entenen el sentiment d'orgull en veure algú a qui estimes eixir de l'altre costat i ser tan fort i resilient en la recuperació", ha afegit el president en la seua nota.

El cas podria afectar la campanya de Biden en les presidencials del 5 de novembre, ja que els republicans, especialment l'expresident i precandidat Donald Trump (2017-2021), l'utilitzen amb freqüència en contra d'ell.

També et pot interessar

stats