La Jihad Islàmica i Israel arriben a un acord d'alto el foc a Gaza

Torna la calma després d'una intensa nit de bombardejos que va començar dimarts amb la mort d'un líder del braç armat del grup islamista.

La Jihad Islàmica i Israel arriben a un acord d\'alto el foc a Gaza
La Jihad Islàmica i Israel arriben a un acord d'alto el foc a Gaza

Un alto el foc entre Israel i la Jihad Islàmica palestina ha fet tornar la calma aquest dijous després d'una nit de bombardejos de l'aviació israeliana contra el grup islamista davant de l'incessant llançament de coets des de Gaza.

"Egipte i l'ONU treballen de valent per a evitar que l’escalada més perillosa a Gaza conduïsca a una guerra. Les pròximes hores i dies seran crítics. Tots han de mostrar la màxima moderació i fer la seua part per a evitar el vessament de sang", ha dit en Twitter l'enviat especial de l'ONU al Pròxim Orient, Nickolay Mladenov.

El llançament de projectils des de Gaza no ha parat durant la matinada encara que les informacions apuntaven al fet que una treva entraria en vigor a la mitjanit.

El Ministeri de Sanitat de Gaza ha informat que han mort dos palestins més al sud de Gaza i sis al centre, la qual cosa augmenta la xifra de víctimes mortals a 34. Entre les víctimes civils hi ha sis menors.

L'escalada de violència va començar dimarts quan un bombardeig selectiu d'Israel va matar a sa casa Bahaa al-Ata, un líder del braç armat de la Jihad Islàmica, Batallons d'Al Quds, i la seua dona. La milícia islamista va començar aleshores el llançament de coets, més de 400, cap a Israel, que van ser respostos amb bombardejos israelians contra els seus objectius a la franja de Gaza.

També et pot interessar

stats