Jerusalem celebra la marxa de l'Orgull amb un ampli desplegament policial

L'esdeveniment posa l'accent en la lluita de la comunitat LGTB per a poder tindre xiquets per maternitat subrogada.

Jerusalem celebra la marxa de l'Orgull amb un ampli desplegament policial
Jerusalem celebra la marxa de l'Orgull amb un ampli desplegament policial / Efe

La marxa de l'Orgull LGTB (Lesbianes, Gais, ​Bisexuals i Transsexuals) se celebra hui a Jerusalem amb un gran desplegament policial i el rebuig d'una part de la població d'aquesta ciutat tres vegades santa, en concret dels jueus ultraortodoxos. De fet, un jueu d'aquesta facció va assassinar una participant al 2015.

La concentració ha començat en el parc de la Campana de la Llibertat aquest migdia, i la ruta continua fins al parc de la Independència, en la zona oest de la ciutat. Unes hores abans que s'iniciara la marxa, centenars d'agents policials han tancat tots els carrers adjacents i han limitat el perímetre amb tanques vigilades.

"La policia ha engegat unes fortes mesures de seguretat i s'ha demanat a trenta activistes antigai que es mantinguen fora de la ciutat durant la marxa", ha informat la ràdio estatal Kan.

Enguany, l'esdeveniment posa l'accent en la lluita de la comunitat LGTB per poder tindre xiquets per maternitat subrogada, un assumpte reclamat per la ciutadania i del qual el parlament en va rebutjar l'aprovació al mes de juliol. També, la marxa d'aquesta edició se centra en la intenció d'"honrar els membres més majors de la comunitat que ara tenen 70, 80 o 90 anys i la lluita dels quals ha fet possible que ara puguem viure amb més llibertat", ha explicat un activista gai.

Tres anys després de la mort de Shira Banki

En la marxa que es va celebrar l'any 2015, un extremista jueu ultraortodox va assassinar una adolescent, Shira Banki, i va apunyalar cinc persones més. Aquest succés no ha aconseguit que la desfilada perda suport al carrer. No obstant això, l'organització ultranacionalista i racista Lehava ha convocat una contramanifestació, i el rabí ultraortodox Yigal Levinstein ha instat els seus seguidors a protestar contra l'esdeveniment.

També et pot interessar

stats