Els japonesos reben classes per a tornar a somriure després de llevar les mascaretes obligatòries

Els joves estudiants reben aquests cursos fins i tot a l'escola, on els preparen per al mercat laboral

Els japonesos reben classes per tornar a somriure després de llevar les mascaretes / Reuters

Al Japó, la retirada progressiva de l'obligació de portar mascareta arran del coronavirus ha generat la necessitat de la seua ciutadania de rebre classes per a aprendre a somriure de nou. Els estudiants s'entrenen posant-se miralls davant de la cara, estirant els costats de la boca cap amunt amb els dits i assajant com tornar a mostrar les seues dents.

Per sorprenent que puga paréixer, aquest servei ha vist un increment de la seua demanda en aquell país en les últimes setmanes. Els joves estudiants reben aquests cursos fins i tot a l'escola, on els preparen per al mercat laboral. “No havia utilitzat massa els músculs facials durant la covid, així que és un bon exercici”, ha assegurat Himawari Yoshida, una estudiant de vint anys.

Una de les empreses beneficiades d'aquesta nova emprenedoria ofereix els seus serveis amb l'eslògan “Smile Education”. Ha experimentat un salt quatre vegades superior a la demanda que tenia l'any passat, amb clients que van des d'empreses que busquen venedors més pròxims, fins a governs locals, que busquen millorar el benestar dels seus residents. El seu mètode, de marca registrada “Hollywood Style Smiling Technique”, inclou una tauleta per a puntuar el seu somriure.

Aquest servei, això sí, no és precisament barat. Una lliçó individual d'una hora de durada costa vora 7.700 iens (uns 55 dòlars americans).

Les mascaretes, essencials al Japó

Per entendre aquest fenomen, s'ha de tindre en compte que la mascareta és un element essencial en la cultura del Japó. Abans de la pandèmia, posar-se una màscara al país era normal per a molts en determinades circumstàncies socials, com durant la temporada de la febre i durant l'època d'exàmens, per a evitar emmalaltir just abans d'un esdeveniment clau de la vida.

Per aquest motiu, encara que el govern va alçar la recomanació de portar màscares al març, moltes persones encara no les han deixades de fer servir cada dia. Una enquesta de l'emissora pública NHK al maig va mostrar que el 55% dels japonesos van dir que les usaven amb la mateixa freqüència que dos mesos abans. Només el 8% va dir que havia deixat de fer servir màscares.

També et pot interessar

stats