El Japó ordena evacuar 150.000 persones davant de l’amenaça del tifó Hagibis

Les intenses pluges que es registren des de primera hora del dia han fet que el cabal dels rius supere els nivells de risc.

Un home prop de l'estació d'Osaka
Un home prop de l'estació d'Osaka / Annegret Hilse. Reuters

Les autoritats japoneses han emés aquest dissabte l’orde d’evacuar i desplaçar a refugis habilitats o llocs segurs unes 150.000 persones en les prefectures de Shizuoka, Tòquio, Gunma, Wakayama i Mie, davant del risc d’inundacions i solsides pel tifó Hagibis.

A més, s’ha recomanat desplaçar 1,8 milions de persones en les prefectures de Gunma, Chiba, Tòquio, Kanagawa, Yamanashi, Shizuoka i Mie, a les regions centre del Japó. Aquesta recomanació implica estar preparats per a evacuar en qualsevol moment i estar atents a l’última informació sobre l’avanç del tifó. 

Les autoritats també han alertat que les intenses pluges que es registren des de primera hora del dia han provocat que el cabal dels rius supere els nivells de risc.

Hagibis, el denové tifó de la temporada al Pacífic, té un diàmetre quasi equivalent a la meitat de la longitud de l'arxipèlag, i es dirigeix cap a la península d’Izu, al sud-oest de Tòquio, on s'espera que toque terra en les pròximes hores.

La tempesta es desplaça a una velocitat de 30 km/h amb ratxes de vent de més de 210 km/h, segons informació de l'Agència Meteorològica del Japó (JMA).

També et pot interessar

stats