El Japó detecta 88 casos més del nou coronavirus en un creuer que acaba la quarantena el dimecres

En les pròximes hores desembarcaran els passatgers que no presenten símptomes després que hi haja hagut 542 casos a bord.

Les autoritats japoneses han fet el test del virus a la totalitat de les persones que segueixen a bord del Diamond Cruise
Les autoritats japoneses han fet el test del virus a la totalitat de les persones que segueixen a bord del Diamond Cruise / Efe

Les autoritats del Japó han detectat 88 nous casos de coronavirus (COVID-19) en el creuer que es troba al port de Yokohama, xifra que eleva a 542 els contagis a bord. Es dona la circumstància que aquest dimecres acaba la quarantena a què s'havia sotmés els passatgers i que està previst que desembarquen aquells que no hagen contret el virus.

Les autoritats japoneses han fet el test del virus a la totalitat de les persones que segueixen a bord del Diamond Cruise des que aquest va ser declarat en quarantena el dia 3 de febrer amb 3.700 persones a bord.

A tots els passatgers i tripulants del vaixell que han anat donant positiu se'ls ha traslladat a centres mèdics, mentre que la resta s'han vist obligats a estar en quarantena, amb l'excepció d'ancians i persones amb complicacions de salut, als quals es va evacuar la setmana passada.

A més, els Estats Units ha decidit repatriar els 380 ciutadans seus que estaven a bord del vaixell, amb l'objectiu de protegir "la seguretat i el benestar" d'aquests, segons va dir l'ambaixada d'aquell país al Japó. També han repatriat els seus ciutadans els governs de Corea del Sud, Hong Kong, les Filipines, Israel, Itàlia i el Canadà.

Sense comptar els contagis en el Diamond Cruise, els casos de COVID-19 al Japó superen ja el mig centenar, amb una desena de noves infeccions confirmades a Tòquio i en altres parts del país.

També et pot interessar

stats