El Japó confirma les primeres cinc infeccions de la nova variant "doble mutant" del coronavirus

Les autoritats nipones la responsabilitzen de la quarta onada al país, que ha superat els 300.000 contagis diaris

L'executiu ha declarat l'estat d'emergència a Tòquio i tres regions més pel repunt dels contagis
L'executiu ha declarat l'estat d'emergència a Tòquio i tres regions més pel repunt dels contagis / Kim Kyung-Hoon (Reuters)

Les autoritats nipones han detectat les primeres cinc infeccions al país de la nova variant del coronavirus B.1.617, coneguda com la "doble mutant".

La variant va ser descoberta a la fi de març a l'Índia, el país del món que pateix la major pujada d'infeccions en les últimes setmanes. La doble mutació li permet acoblar-se amb més facilitat a les cèl·lules, per la qual cosa es creu que pot ser més contagiosa, encara que es desconeix la seua resistència a les vacunes.

Les autoritats nipones la responsabilitzen, en part, de la quarta onada de contagis al país, la més gran que ha patit el Japó, que va superar dijous les 300.000 infeccions diàries. La situació ha portat el govern japonés a declarar un nou estat d'emergència sanitària a Tòquio i tres regions més, les més afectades per les infeccions.

El ministre portaveu, Katsunobu Kato, ha informat que l'executiu està prenent "àmplies mesures" per a previndre les infeccions, entre les quals s'inclouen la recollida de la informació genòmica del virus i "el reforç i la vigilància dels controls fronterers". El Japó té tancades les fronteres des de finals de desembre i només permet l'ingrés a ciutadans japonesos i a forans amb estatut de residents.

Segons ha avançat l'executiu, les noves mesures comportaran el tancament temporal de negocis com bars, restaurants i centres comercials, a més de la prohibició de l'entrada d'espectadors a esdeveniments multitudinaris com les competicions esportives.

També et pot interessar

stats