El Japó bloqueja 1,6 milions de vacunes de Moderna produïdes a Espanya

La decisió s'ha pres arran de detectar "substàncies anòmales" en alguns vials d'aquest enviament

Vacunes de Moderna / GVA
Vacunes de Moderna, en una imatge d'arxiu / GVA

El govern del Japó ha decidit aquest dijous bloquejar 1,63 milions de vacunes de la farmacèutica nord-americana Moderna produïdes a Espanya, com a mesura preventiva després que es trobaren "substàncies anòmales" en alguns dels vials. Ha anunciat la decisió el Ministeri de Sanitat japonés la farmacèutica Takeda, a càrrec de la distribució i venda de la vacuna de Moderna allí, després de les anomalies detectades en els envasos de les vacunes pel personal a càrrec de la inoculació.

"No s'ha informat de cap cas en el qual hi haja hagut efectes secundaris relacionats amb això", va dir aquest matí en roda de premsa el ministre portaveu de l'executiu, Katsunobu Kato.

Moderna es troba, per part seua, "investigant" els detalls sobre la presència de substàncies anòmales en els vials i les seues possibles causes, ha explicat el portaveu. Encara no ha transcendit quin tipus de "substàncies anòmales" s'han trobat però els mitjans japonesos parlen de restes de materials que podrien procedir dels envasos utilitzats per a les dosis de les vacunes.

La major part de les vacunes dels lots bloquejats s'havien distribuït ja als centres de vacunació massiva, empreses i altres organismes que estan participant en les campanyes d'inoculació, i una part havien sigut ja emprades per a vacunar a pacients. El govern japonés va afirmar que "està treballant" perquè la retirada de les vacunes no afecte la campanya de vacunació, que al Japó avança a un ritme més lent que en altres països.

També et pot interessar

stats