El Japó bat el seu rècord de longevitat: 69.000 persones centenàries, el 90% de les quals són dones

Les previsions estimen que el país superarà la xifra de 170.000 persones centenàries en una dècada.

Miyako i Masao Matsumoto, de 100 i 108 anys respectivament, el matrimoni més longeu del món
Miyako i Masao Matsumoto, de 100 i 108 anys respectivament, el matrimoni més longeu del món / Reuters

El Japó va registrar el setembre el màxim històric de longevitat del país, amb 69,785 persones centenàries, el 88,1% de les quals són dones. La xifra és set vegades superior a la de fa una dècada i s’ampliarà molt més en els pròxims anys. Les estimacions de l'Institut Nacional d'Investigació de Població i Seguretat Social apunten que el nombre d’ancians i ancianes centenaris arribarà a 100.000 en el pròxim lustre i a 170.000 en una dècada. 

Les dades pertanyen a un informe del Ministeri de Sanitat, Treball i Benestar japonés que s’ha fet públic amb motiu de la celebració dilluns del Dia del Respecte als Majors.

Al Japó viuen la dona i l’home més longeus del planeta. L’anciana Kane Tanaka, amb 115 anys i 258 dies és alhora la dona més major del país i la persona més anciana del món, segons el registre del Gerontology Research Group (GRG).

Tanaka, va nàixer el 2 de gener de 1903, el mateix any que els germans Wright van realitzar el que es considera el primer vol d'un avió de motor de la història.

L'home més longeu del país i del món és, per la seua banda, Masazo Nonaka, un resident del nord del país amb 113 anys i 54 dies.

Nonaka va nàixer el 25 de juliol de 1905 a l'illa de Hokkaido, en una posada amb aigües termals de més d’un segle que va regentar. Substitueix com a home més longeu de món l’extremeny Francisco Núñez Olivera, que va faltar a l’abril amb 113 anys.

També et pot interessar

stats