El Japó alça les restriccions a la carn dels Estats Units

Aquesta decisió s’emmarca enmig de les negociacions per un acord comercial entre els dos països.

El primer ministre japonés, Shinzo Abe
El primer ministre japonés, Shinzo Abe / Issei Kato (Reuters)

El govern del Japó ha decidit alçar les restriccions que encara aplicava al bestiar boví importat dels Estats Units des de la crisi de les vaques boges el 2003, enmig de les negociacions entre els dos països per a assolir un acord comercial. Segons mitjans nipons, el Ministeri de Treball, Sanitat i Benestar ha pres aquesta decisió després que la comissió nacional de seguretat alimentària avaluara que ja no hi ha riscos en aquest tipus de productes carnis dels Estats Units. 

En particular, la mesura permetrà als Estats Units vendre al Japó peces de boví amb una edat superior als 30 mesos, amb la condició de retirar les parts de l’animal més propenses a contindre els agents causants de l’encefalopatia espongiforme transmissible, coneguda també com a “malaltia de les vaques boges”. 

Les restriccions japoneses, que també es retiraran sobre les importacions procedents del Canadà i Irlanda, s’aplicaven des de 2003 amb objecte d’eliminar el risc de transmissió d’aquesta malaltia d’origen boví, de la qual es registraren uns dos centenars de contagis a humans en tot el món. 

El secretari estatunidenc d’Agricultura, Sonny Perdue, ha celebrat la decisió, que permetrà incrementar les exportacions càrnies dels Estats Units per un valor de 200 milions de dòlars anuals.

També et pot interessar

stats