Ja són 28 els morts a les Filipines pel tifó Phanfone

També hi ha dues persones ferides i dotze desaparegudes a causa dels forts vents i pluges.

Imatges de les inundacions causades per Phanfone
Imatges de les inundacions causades per Phanfone / EFE

Les autoritats han elevat aquest divendres a 28 les víctimes mortals causades pel pas del tifó Phanfone a les Filipines els dies 25 i 26 de desembre, segons ha informat en l'últim butlletí el Centre Nacional de Reducció de Desastres (NDRRMC, per les seues sigles en anglés). El cicló, que ha deixat, de moment, dues persones ferides més i dotze de desaparegudes, ha portat pluges fortes i vents de fins a 195 quilòmetres per hora. L'entitat ha precisat que Phanfone ja es troba fora de l'arxipèlag, uns 335 quilòmetres a l'oest de Subic, en la costa noroeste.

La majoria dels morts s'han produït a l'illa de Panay, a la regió de Visayas Occidental, encara que el tifó també ha provocat fortes pluges i inundacions la seua trajectòria cap al nord-oest de l'arxipèlag. Phanfone, batejat localment com Úrsula, ha destruït embarcacions, cases i ha provocat inundacions, fet que ha obligat unes 39.000 persones a arrecerar-se en refugis temporals. També ha deixat vora 90 municipis sense electricitat i ha causat danys en 60.000 hectàrees de cultiu i en la pesca, valorats en més de 571 milions de pesos (uns 11,27 milions de dòlars o 10,15 milions d'euros), principalment a les illes Visayas.

Les Filipines reben cada any entre 15 i 20 tifons durant la temporada de pluges, que comença vora els mesos de maig i juny i sol concloure entre novembre i desembre. Al novembre de 2013, el supertifó Haiyan va provocar més de 6.300 morts, un miler de desapareguts i 14 milions de damnificats. Els vents sostinguts de 235 quilòmetres per hora causaren un tsunami que va arrasar quilòmetres de costa.

També et pot interessar

stats