Ivanka Trump ha utilitzat un compte de correu personal per a assumptes de la Casa Blanca

La filla i assessora del president va enviar diversos correus a funcionaris, assessors i assistents, que incomplien els protocols del govern nord-americà.

Ivanka Trump ha utilitzat un compte personal de correu electrònic per a discutir assumptes oficials de la Casa Blanca
Ivanka Trump ha utilitzat un compte personal de correu electrònic per a discutir assumptes oficials de la Casa Blanca / Efe

La filla i assessora del president dels Estats Units, Ivanka Trump, ha utilitzat un compte personal de correu electrònic per a discutir assumptes oficials de la Casa Blanca, segons ha revelat hui el diari The Washington Post.

El rotatiu, que cita fonts que coneixen la Casa Blanca, ha assegurat que Ivanka va enviar centenars de correus electrònics a funcionaris, assessors i assistents, i que molts d'ells incomplien els protocols del govern nord-americà. En eixir a la llum aquest escàndol, la filla de Trump ha al·legat que desconeixia els protocols.

La pràctica de la filla de Trump és semblant a la de l’exsecretària d'Estat Hillary Clinton. L'ús del seu correu va originar una investigació de l'FBI i dures crítiques de Trump durant la campanya electoral, que fins i tot va arribar a demanar presó per a la seua oponent.

Peter Mirijanian, un portaveu de l'advocat Abbe Lowell, que representa Trump, ha reconegut que la filla del president ha utilitzat el seu correu personal, però ha assegurat que cap dels missatges contenia informació classificada, com, segons Mirijanian, sí que ocorria amb els de Clinton.

Trump i els escàndols en Internet

Aquest no és l’únic escàndol informàtic que implica Trump. Fa pocs mesos es van eliminar més d’una trentena de pàgines i perfils falsos a Facebook i Instagram que pretenien influir en les eleccions legislatives d’aquest novembre. Es van trobar paral·lelismes amb el cas dels pirates informàtics russos que van manipular la xarxa per a posar l’opinió pública a favor del magnat l'any 2016. 

A més, en la mateixa línia que les pràctiques de la seua filla, "Trump de vegades va utilitzar el seu compte personal, però sempre per a assumptes logístics i d'agenda relacionats amb la seua família”, segons ha dit Peter Mirijanian.

També et pot interessar

stats