Iván Duque serà el candidat de la dreta a la presidència de Colòmbia

S´ha imposat per un marge de vora el 68% a Marta Lucía Ramírez que optarà a la vicepresidència.

 Álvaro Uribe continua marcant amb força la vida política de Colòmbia. L´expresident, i un dels màxims exponents de l´oposició als acords de pau que van posar fi a la guerrilla de les FARC, ha situat el seu delfí, Iván Duque, com a candidat del conservador Centre Democràtic en les eleccions presidencials del 27 de maig.

Els colombians han triat aquest diumenge el seus representants en el Senat i en la Cambra, els dos òrgans que formen el Congrés de Colòmbia. Però l´autèntic protagonisme ha estat en l´elecció que la dreta i l´esquerra del país han pres, en les mateixes meses electorals, sobre qui serà el seu candidat a la presidència.

Iván Duque s´ha imposat per un amplíssim marge de vora el 68% a Marta Lucía Ramírez, que amb un 25% dels vots serà candidata a la vicepresidència. El candidat conservador posa com a primer punt del seu programa la recuperació econòmica. Tot i que no és partidari de fer marxa arrere en el pacte amb l´antiga guerrilla com volen alguns membres del seu partit, sí que s´ha mostrat favorable a fer-ne modificacions importants.

El candidat de l´esquerra serà Gustavo Petro, l´exalcalde de Bogotà i líder del partit Colòmbia Humana. Petro s´ha guanyat els electors amb un discurs radical que els seus enemics han situat dins de l´òrbita ideològica del 'chavisme'.

També et pot interessar

stats