Itàlia tanca la Llombardia i catorze províncies pròximes

El decret afecta prop de setze milions de persones.

Militars ocupen la plaça del Duomo de Milà per vigilar que es compleix l’aïllament

El president del govern italià, Giuseppe Conte, ha confirmat que es prohibeix l’entrada i eixida de la regió septentrional de la Llombardia i 14 províncies pròximes més fins al 3 d’abril per a limitar la difusió del coronavirus, que ja ha causat més de 200 morts i més de 5.000 infeccions en tot el país.

Conte ha explicat que el decret és dur, però necessari perquè la lliure circulació de persones ha fet que es registraren casos en tot Itàlia a causa de persones que havien estat en les zones considerades com a focus de l’epidèmia.

A banda de la Llombardia, les altres províncies afectades pertanyen a les regions del Piemont, les Marques, el Vèneto i l’Emília-Romanya i que s’han convertit en “zona roja” són Mòdena, Parma, Piacenza, Rímini, Pesaro i Urbino, Venècia, Pàdua, Verbano-Cusio-Ossola, Treviso, Vercelli, Novara, Asti, Alessandria, Reggio de l'Emília. En total, prop de 16 milions de persones.

Al mateix temps, s’alça l’aïllament dels deu municipis llombards i el poble del Vèneto de Vo’ Euganeo, on viuen prop de 50.000 persones, en quarantena des de fa 15 dies, que podran almenys circular per la província i tornar als seus llocs de treball.

Mesures de confinament

El decret estableix la impossibilitat d’entrar i eixir de les províncies tancades, llevat de causes excepcionals, laborals o de salut, i sempre sota el control de les forces de seguretat.

També se suspenen totes les manifestacions esportives, excepte aquelles amb atletes professionals que es juguen a porta tancada. Es tanquen tots els museus, cinemes i tots els locals com discoteques, sales de bingo i pubs, i també s’estén el tancament dels col·legis fins al 3 d’abril.

Es cancel·len tot tipus d’esdeveniments i es permet l’obertura de bars, restaurants i llocs de culte, però amb l’obligació de respectar la distància de seguretat d’un metre entre les persones.

Les morts al país transalpí pel coronavirus són més de 200, mentre que els contagis superen el 5.000, dels quals, uns 2.700 estan a la Llombardia.

També et pot interessar

stats