Itàlia tanca col·legis i universitats fins al 15 de març per a contindre la Covid-19

Fins ara el govern italià ha comptabilitzat 2.502 casos de coronavirus i 79 morts.

VÍDEO | Itàlia tanca col·legis i universitats fins al 15 de març per a contindre la Covid-19

El govern italià ha ordenat el tancament de tots els col·legis, instituts i universitats del país fins al pròxim 15 de març en el marc dels seus esforços per a contindre el coronavirus al país.

La decisió s'ha adoptat durant la reunió mantinguda aquest matí per l'executiu que presideix Giuseppe Conte. Segons l'últim balanç oficial, fins ara a Itàlia s'han comptabilitzat més de 3.000 casos de coronavirus amb 107 morts i 276 ja curades.

A més, el viatge a Moçambic que tenia previst fer el president de la República Italiana, Sergio Mattarella, entre el 10 i el 12 de març, s'ha sigut ajornat, segons La Repubblica.

Els erasmus podran tornar a casa debades

Tots els estudiants espanyols que es troben a Itàlia participant en el programa europeu de mobilitat Erasmus podran tornar a casa sense costos. Fonts del Ministeri d'Universitats han confirmat que es poden acollir a la clàusula de "força major" que existeix en tots els convenis que els centres educatius firmen per a les mobilitats del programa europeu, que assumirà les despeses de transport per a tornar a Espanya.

Itàlia és la destinació favorita dels estudiants universitaris espanyols dins del programa europeu de mobilitat Erasmus . En el curs 2017-2018, 8.487 espanyols d'ensenyaments d'educació superior van fer estades a Itàlia.

Ja hi ha 107 morts i 3.000 contagiats

El coronavirus es continua expandint a Itàlia i ja hi ha 107 morts d'un total de 3.089 contagiats, mentre que 276 persones ja s'han curat, segons les dades que han difós aquest dimecres els serveis d'emergència italians.

El nombre de defuncions ha passat en vint-i-quatre hores de 79 a 107. La majoria –73– han sigut a la regió de la Llombardia, la més afectada del país.

També et pot interessar

stats