Itàlia supera els 100.000 morts amb coronavirus

Les autoritats estudien endurir les restriccions davant el repunt recent en la corba epidèmica. 

Gòndoles en el Gran Canal de la ciutat de Venècia
Gòndoles en el Gran Canal de la ciutat de Venècia / Manuel Silvestri (Reuters)
À Punt NTC
09 de març 2021 - 10:15

Itàlia s'ha convertit aquest dilluns en el primer país de la Unió Europea a superar les 100.000 víctimes mortals diagnosticades amb coronavirus des que va començar l'emergència sanitària en tot el món. Així ho ha confirmat el Ministeri de Salut italià, que ha notificat també 13.902 contagis en les últimes vint-i-quatre hores.

Els 318 nous decessos registrats dilluns, 111 més que el dia anterior, eleven el nombre total de morts a Itàlia a 100.103 persones des de febrer i situen el país en segon lloc del rànquing a Europa, només per darrere del Regne Unit, on han perdut la vida ja quasi 125.000 persones. "No hauríem pensat mai que un any després, en fer el recompte oficial de víctimes, ens trobaríem en el terrible llindar dels 100.000 morts", ha assenyalat el primer ministre, Mario Draghi.

Els 13.902 nous positius diagnosticats l'última jornada eleven el balanç total d'infeccions a 3.081.368. Suposen un gran descens respecte a les xifres comunicades en dies previs, tot i que la tònica es repeteix habitualment els dilluns perquè en l'inici de setmana els contagis detectats solen ser menors per efecte del cap de setmana i per un nombre de tests més baix.

La pressió assistencial en els hospitals italians també va en augment. Dels 472.533 actuals positius, 24.531 estan ingressats, 812 més que diumenge. I d'ells, 2.700 requereixen a més vigilància intensiva, 95 més que el balanç anterior.

Davant el repunt de la corba epidèmica registrat en els últims dies, les autoritats estudien endurir de nou les restriccions en tot el país per a frenar la propagació del virus. De moment són tres les regions confinades després de ser classificades de zona roja, perquè la Campània (sud), amb capital a Nàpols, es va sumar a les també meridionals la Basilicata i Molise, on ja s'aplicava el nivell més sever de mesures sanitàries.

Des de dilluns, a més, vora 5,7 milions d'estudiants italians hauran de seguir les classes des de casa per l'últim decret del govern, en vigor fins al 6 d'abril. Les aules estan tancades en les zones roges i també en les àrees amb una incidència de més de 250 contagis setmanals per cada 100.000 habitants si així ho decideixen les autoritats.

També et pot interessar

stats