Itàlia registra el primer cas de coronavirus al sud del país

La dona que ha donat positiu es trobava de vacances a Palerm dies abans que començara l’emergència sanitària a la Llombardia.

Un policia adverteix un conductor a la carretera entre Codogno i Casalpusterlengo, tancada pel govern italià a causa del brot de coronavirus
Un policia adverteix un conductor a la carretera entre Codogno i Casalpusterlengo, tancada pel govern italià a causa del brot de coronavirus / Guglielmo Mangiapane (Reuters)

Les autoritats italianes han informat del primer cas de coronavirus al sud del país: una dona de Bèrgam, al nord-est de Milà, que estava de vacances a Palerm. El president de la regió de Sicília, Nello Musumeci, ha apuntat que el desplaçament es va produir abans que començara l’emergència a Llombardia.

Segons fonts governamentals, la dona es trobava a Sicília amb un grup d’amigues i havia mostrat símptomes similars als del coronavirus. Actualment està en observació en la planta de malalties infeccioses de l’hospital Cervello de Palerm, “plenament conscient i sense presentar condicions particulars de malestar”.

Els equips sanitaris estan realitzant proves al seu marit i a totes les persones que en els últims dies han tingut contacte amb la pacient. Les mostres examinades per l’hospital s'enviaran de manera immediata a l’hospital Spallanzani de Roma, on esperen els resultats per a realitzar més controls.

El brot del coronavirus afecta Itàlia, especialment les regions del nord, concretament la Llombardia, la que més casos de contagi presenta, i el Vèneto. Aquest virus ha deixat ja almenys 231 infectats al país, entre els quals es comptabilitzen set morts, tots ells d’edat avançada o amb altres patologies.

Augmenten a 15 els morts a l'Iran

La xifra de morts pel coronavirus a l'Iran ha augmentat a 15, tres més que dilluns, després que es confirmaren 34 nous contagis. El portaveu de Salut de l'Iran, Kianush Jahanpur, ha informat que el nombre de contagiats en tot el país fins ara és de 95, dels quals 15 han perdut la vida, la xifra més alta fora de la Xina.

Davant la propagació de la malaltia a l'Iran, els països veïns han tancat les fronteres terrestres i la majoria de les aerolínies han suspés els vols o imposat restriccions.

Mesures al Parlament Europeu

D’altra banda, el Parlament Europeu ha demanat al seu personal, com a mesura de precaució, que es quede a casa i sol·licite l’opció de treballar des d’allí si ha viatjat en els últims 14 dies a les regions del nord d’Itàlia en què s’han registrat casos de coronavirus, així com a la Xina, Hong Kong, Macau Singapur o Corea del Sud.

A més, recomana a aquestes persones que vigilen l’estat de salut tot posant atenció a la temperatura corporal dues vegades al dia durant dues setmanes. Si catorze dies després de la tornada del viatge continuen sense desenvolupar símptomes d’aquesta malaltia, podrien tornar al treball sempre que obtinguen el vistiplau d’un professional sanitari.

També et pot interessar

stats