Itàlia reforma l'actual llei d'immigració

Aquesta reforma implicarà la possibilitat de revocar la petició d'asil i augmentarà el temps que els migrants podran romandre als centres d'identificació.

El president italià, Sergio Matarella
El president italià, Sergio Matarella / Edgar Garrido (Reuters)

El parlament italià ha aprovat una llei que introdueix restriccions per als sol·licitants d'asil i amplia les possibilitats de revocar la seua protecció, i introdueix mesures més fortes contra la màfia i altres mesures de seguretat ciutadana. Aquesta llei promoguda pel líder de la Lliga i ministre, Matteo Salvini, va ser presentada com una moció de confiança al govern, una estratègia utilitzada per a accelerar el procés d'aprovació i evitar-hi esmenes. Tot i això, encara falta l'aprovació final del projecte de llei, que s'espera per a aquest dimecres ja que el Moviment 5 Estreles i la Lliga Nord tenen la majoria.

Salvini ha expressat la seua "enorme satisfacció" ja que, segons les seues paraules, la norma "donarà més tranquil·litat, orde i serenitat". Aquesta nova llei reformula tres pilars: immigració, seguretat pública i impuls a la lluita contra el crim organitzat. Aquesta reforma suspén els permisos de residència per motius humanitaris, amb una duració de dos anys, que donaven accés al món laboral i a la seguretat social als refugiats, i en el seu lloc s'introdueixen permisos d'un any de "protecció especial", que només serà atorgat en cas de desastre natural, urgències sanitàries o la realització de mèrits en sòl italià. A més, es negarà la protecció en el cas que el demandant siga condemnat per un delicte.

La nova llei allargarà el termini que els immigrants podran romandre als centres d'identificació, que passarà de 90 dies a 180. A més, es destinen més fons per a la repatriació voluntària d'immigrants i es retirarà la protecció a aquells que tornen al seu país d'origen, si no és per "motius greus", segons el govern italià.

D'altra banda, 200 persones es van manifestar ahir a les portes del parlament pel seu rebuig a aquesta llei i van escenificar un funeral pels drets humans.

També et pot interessar

stats