Itàlia prohibeix que atraque una embarcació privada italiana perquè traslladava immigrants

Salvini ha anunciat que dijous demanarà a la Unió Europea que cap vaixell que participe en missions internacionals de rescat desembarque a Itàlia.

Matteo Salvini
Matteo Salvini / Riccardo Antimiani (Efe)

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha prohibit que un vaixell italià privat atraque a les seues costes perquè havia rescatat 66 immigrants de les costes de Líbia que va traslladar una patrullera de la Guàrdia Costanera italiana. 

El vaixell Vos Thalassa, que ofereix servei a una plataforma d'una companyia petroliera, es va trobar els 66 immigrants davant les costes de Líbia i tot i que la guàrdia costanera líbia ja estava avisada, es van anticipar i els van rescatar. 

Matteo Salvini, ha parlat amb el president del govern, Giuseppe Conte, per a explicar-li que amb aquest cas s'ha creat "un problema polític". Segons, Salvini "la guàrdia costanera italiana no pot substituir la de Líbia quan ja està responent a una crida i ha entrat en acció". 

Aquest nou episodi arriba després de les polèmiques actuacions del govern italià  de tancar els seus ports i prohibir el desembarcament  d'immigrants rescatats per les ONG. De fet, Salvini ha publicat en el seu compte de Facebook que dijous, en el pròxim consell de la Unió Europea que es farà a Innsbruck (Àustria) demanarà que cap embarcació en missions internacionals de rescat al Mediterrani atraque a Itàlia. 

"Després d'aturar els vaixells de les ONG, dijous portaré al Consell europeu a Innsbruck la proposta italiana de bloquejar l'arribada als ports italians de les embarcacions de les missions internacionals presents al Mediterrrani. Lamentablement, els governs italians dels últims cinc anys han signat acords (a canvi de què?) perquè totes aquestes embarcacions descarreguen  els immigrants a Itàlia. Amb el nostre govern, la música ha canviat i canviarà."

També et pot interessar

stats