Itàlia inaugura el nou pont de Gènova dos anys després que s’esfondrara

A l'accident van morir 43 persones i 600 hagueren d'abandonar les seues cases.

Imatge aèrea del Pont Gènova Sant Giorgio
Imatge aèrea del Pont Gènova Sant Giorgio

La ciutat de Gènova, al nord-oest d'Itàlia ha inaugurat el nou pont de la ciutat dos anys després que s’esfondrara. Es tracta del Pont Gènova Sant Giorgio, que fa 1.067 metres de llarg i 45 d'altura; i on s'han emprat 17.400 tones d'acer.

L'anterior va caure el 14 d'agost de 2018 i va deixar 43 morts i més de 600 persones hagueren d'abandonar les seues cases per haver patit danys a causa de la caiguda del pont.

A l'acte d'inauguració d'aquest pont han acudit diverses autoritats italianes, entre les quals hi ha el president italià Sergio Matarela, el primer ministre, Giuseppe Conte, o l'arquitecte encarregat de la nova obra, Renzo Piano.

Durant la cerimònia es va interpretar l'himne nacional italià, i es van llegir els noms de les víctimes del desastre. A més, es va beneir el nou viaducte, es va tallar la cinta inaugural i la patrulla acrobàtica de l'Aeronàutica Militar italiana va dibuixar en el cel la creu de Sant Jordi, símbol de Gènova. Les famílies de les víctimes es van negar a participar en aquesta inauguració perquè, segons van dir, “no hi ha res a celebrar”.

També et pot interessar

stats