Itàlia impedirà baixar a terra als 177 migrants fins a tindre resposta de la Unió Europea

L'embarcació espera des de fa cinc dies en el mar enfront de l’illa de Lampedusa

L’embarcació atracarà a mitjanit en la ciutat siciliana de Catània.
L’embarcació atracarà a mitjanit en la ciutat siciliana de Catània.

El Govern d'Itàlia impedirà als 177 migrants que estan en un vaixell de la Guàrdia Costanera italiana que baixen a terra fins que la Unió Europea en decidisca la reubicació. L’embarcació atracarà a mitjanit en la ciutat siciliana de Catània.

Així ho han confirmat fonts oficials, que asseguren que "el Ministeri de l'Interior italià no ha donat ni donarà cap autorització (per a desembarcar) fins que no tinga la certesa que els 177 immigrants aniran a altres països".

A més, han assegurat que el Govern italià espera "una resposta de la Unió Europea" per a recol·locar aquestes persones, com van fer la setmana passada amb el vaixell Aquarius, que desembarcà a Malta.

Aquesta decisió del Ministeri de l’Interior, que lidera Matteo Salvini, té lloc després que el titular d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, del Moviment Cinc Estreles (M5S), va informar a través de les xarxes socials que el vaixell atracaria a Catània.

"El vaixell Diciotti atracarà a Catània. Els valents homes de la Guàrdia Costanera han complit la seua tasca, salvant vides humanes a només 17 milles de Lampedusa", havia assegurat Toninelli.

Per la seua banda, el ministre de l'Interior manté l'estratègia de frenar la immigració procedent d'Àfrica cap a Itàlia i té tancats els ports de les ONG amb els migrants rescatats de la mar en els seus vaixells.

També et pot interessar

stats