Itàlia immobilitza l'Open Arms per "anomalies greus"

Sobre el vaixell també pesa una orde de segrest dictada per la Fiscalia.

El vaixell de l'Open Arms, a Porto Empedocle (Sicília)
El vaixell de l'Open Arms, a Porto Empedocle (Sicília) / Concetta Rizzo (Efe)

La Guàrdia Costanera italiana ha informat que els exàmens fets a l'Open Arms a Porto Empedocle, a Sicília, han detectat "anomalies greus" que justifiquen la immobilització "immediata" del vaixell, sobre el qual també pesa una orde de segrest dictada per la Fiscalia.

Membres de la Guàrdia Costanera han inspeccionat l'embarcació, que dimarts va poder atracar a Lampedusa gràcies a una mesura d'urgència del fiscal i en contra del criteri del ministre de l'Interior, Matteo Salvini, que impedeix qualsevol desembarcament de migrants i refugiats rescatats per ONG.

Així, les anàlisis han detectat anomalies pel que fa a la seguretat de la navegació. Concretament, qüestions relacionades amb la "normativa sobre protecció de l'àmbit marí" i "l'entrenament i familiaritat de la tripulació amb els procediments d'emergència", segons les autoritats italianes.

La Guàrdia Costanera s'empara en aquestes particularitats per a procedir a "l'immediat tancament administratiu" del vaixell, a l'espera almenys que s'esmenen "les irregularitats tècniques i operatives" que han detectat durant la inspecció. 

També et pot interessar