Itàlia, França i Alemanya baten rècords de contagis

Itàlia prepara noves mesures per a frenar l'expansió del virus i Alemanya demana a la població que es quede a casa.

Gent amb mascareta a Roma
Gent amb mascareta a Roma / Yara Nardi (Reuters)

La segona onada de coronavirus avança imparable per Europa i els contagis augmenten de manera exponencial. Els governs, davant de les xifres de rècord, preparen noves mesures per a fer front a la pandèmia. El continent europeu acumula ja més de 930.000 casos i més de 33.700 morts.

A Itàlia, l'epicentre inicial de la pandèmia a Europa, el nombre de positius per coronavirus notificat dissabte ha arribat a 10.925 i s'han registrat 47 morts. El govern italià prepara un nou decret amb mesures urgents per a reforçar les que va adoptar a l'inici de la setmana: tancament de bars i restaurants, prohibició de festes privades i de l'esport de contacte aficionat. Es preveu que la nova normativa fomente el teletreball per a no saturar el transport públic.

Alemanya ha notificat 5.587 casos en les últimes 24 hores, que eleven la xifra total d'infectats fins als 361.974. La dada representa un descens respecte a la registrada dissabte, 7.830 nous casos, però continua preocupant les autoritats. La cancellera, Angela Merkel, ha demanat a la població que es quede a casa "en la mesura del possible". La xifra d'ahir va ser la més alta des de l'inici de la pandèmia al març.

Els números que ha registrat França dissabte marquen un nou rècord de casos diaris de Covid-19: 32.427 contagis i 90 morts. Les dades notificades pel govern francés mostren un clar empitjorament de tots els paràmetres que mesuren els efectes de la pandèmia. Per a tractar de doblegar la corba i evitar la saturació hospitalària, nou grans àrees metropolitanes, entre elles la de París, acaben d'estrenar un toc de queda que estarà vigent durant quatre setmanes.

D'altra banda, a Bèlgica el toc de queda entre la mitjanit i les cinc de la matinada entrarà en vigor dilluns. Durant un mes totes les cafeteries i restaurants estaran tancats pel repunt de casos. Altres països europeus com Txèquia, Àustria, Polònia, Hongria o Bulgària també han assolit xifres de rècord durant el cap de setmana.

També et pot interessar

stats