Itàlia confisca l'embarcació de l'ONG Proactiva d'ajuda als immigrants

L´ONG desembarca a Sicília 218 immigrants rescatats en aigües de Líbia hores abans que immobilitzen la nau.

Les autoritats italianes han immobilitzat l´embarcació de l´ONG espanyola Proactiva després de rescatar 218 persones al Mediterrani i transportar-les a les costes de Sicília. Els acusen d´un delicte de promoció de la migració il.legal. Proactiva es dedica a rescatar persones de les agües del Mediterrani.

La fiscalia de Catània ha dictat l´orde d´acusació contra l´ONG, a la qual acusa d´afavorir la immigració clandestina i d´associació criminal. El capità de la nau, Marc Reig, i la cap de la missió, Anabel Montes, han prestat declaració a la comissaria després d´enfrontar-se a la policia fronterera de Líbia per negar-se a entregar a les autoritats del país africà els 218 immigrants que es trobaven segons l´ONG en aigües internacionals i que intentaven arribar al continent europeu.

Després de desembarcar els immigrants al port sicilià de Pozzallo, la fiscalia italiana ha demanat als responsables de l´Open Arms la documentació de l´embarcació de bandera espanyola i els acusa d´haver violat la llei i els acords internacionals per no haver entregat els immigrants a les autoritats de Líbia.

Segons el diari 'Ara', que tenia un equip dins de l´embarcació realitzant un reportatge periodístic, l´incident amb la policia líbia va tindre lloc en aigües internacionals, a 20 milles de la costa líbia. Els guardacostes libis van amenaçar de mort els voluntaris de l´ONG, que intentaven salvar la vida de 101 persones, moltes des les quals eren i xiquets, que acabaven de traure d´una barcassa unflable.

Les platges que s´estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s´han convertit en els últims dos anys en el bastió principal de les màfies que trafiquen amb éssers humans, tot i la presència de les patrullers europees.

Segons dades de l´Organització Internacional de les Migracions (OIM), organisme vinculat a l´ONU, més de 171.635 immigulars aconseguiren creuar a Europa el 2017, mentre que 3.116 perderen la vida en l´intent.

També et pot interessar

stats