Itàlia autoritza el desembarcament de 150 persones a bord de l’Open Arms

El vaixell de rescat havia arribat a una situació “límit”, després de 10 dies en aigües internacionals.

Itàlia autoritza el desembarcament de 150 persones a bord de l’Open Arms
Itàlia autoritza el desembarcament de 150 persones a bord de l’Open Arms / Óscar Camps

Itàlia ha autoritzat al vaixell de l’ONG Open Arms que les 150 persones migrants que hi viatgen a bord puguen desembarcar al port de Palerm, a l’illa de Sicília, i després siguen traslladats a un vaixell de passatgers per a passar una quarantena després de deu dies d’espera.

Així ho ha confirmat el fundador de l’organització, Óscar Camps, a través de les xarxes socials, que ha incidit que s’havia arribat a una situació “límit” a bord de la nau de rescat, després de 10 dies en aigües internacionals. Tot i això, el cap de la missió, Riccardo Gatti, ja havia avançat en una entrevista als micròfons de la ràdio d’À Punt que estaven a l’expectativa d’aquesta decisió. A més, Gatti demanava als governs que complisquen els tractats marítims internacionals i els drets humans.

L’Open Arms havia rescatat 278 persones migrants, entre ells 50 menors no acompanyats, en diverses operacions en el Mediterrani central entre el 8 i l’11 de setembre. Però en els últims dos dies al voltant de 125 ocupants s’havien llançat a la mar davant la desesperació i en l’intent d’arribar nadant a Palerm, i havien sigut salvats per la guàrdia costanera italiana.

Itàlia fins ara havia autoritzat que el vaixell s’acostara a les costes de Palerm per a buscar abric a causa del mal temps i en espera d’una decisió, després de la negativa de Malta.

L’ONG havia denunciat que havien demanat reiteradament un port, així com l’evacuació d’algunes persones o refugi pel temporal, però totes aquestes peticions van ser rebutjades.

El vaixell, que romania des del passat febrer al port de de Borriana, on es va sotmetre a una profunda i minuciosa remodelació, ha sigut dotat de dispositius per a detectar el coronavirus i porta a bord a membres de l’organització sanitària italiana Emergency.

També et pot interessar

stats