Israel supera el 50% de vacunats amb dues dosis

Més de 4,65 milions de persones han rebut ja les dues injeccions de la vacuna de Pfizer-BioNTech.

Un home rep la vacuna contra el coronavirus a Jerusalem
Un home rep la vacuna contra el coronavirus a Jerusalem / Reuters

Més del 50% de la població d'Israel ha sigut inoculada ja amb dues dosis de la vacuna contra el coronavirus, segons ha informat aquest dijous el ministre de Salut, Yuli Edelstein.

"Hem travessat el llindar del 50% de ciutadans israelians vacunats amb la segona dosi. Gràcies a ells, l'Estat d'Israel està vencent el coronavirus", ha manifestat el ministre a través del seu compte de Twitter.

Malgrat l'optimisme, Edelstein ha instat la població a "continuar obeint les restriccions perquè el coronavirus no torne".

Són més de 4,65 milions de persones les que ja han rebut les dues injeccions de la vacuna de Pfizer, la qual cosa representa el 50,7% dels habitants.

Gràcies a la seua veloç campanya de vacunació, la més ràpida del món en percentatge de població, els contagis diaris a Israel s'han reduït a gran velocitat en els últims mesos.

Mentre que fa un mes el país registrava xifres de casos diaris entorn dels 4.000 i índexs de positius entorn del 6%, les últimes xifres mostren que ahir es van detectar 470 nous contagis, amb una taxa de positius de l’1,1%.

Aquestes xifres són encara més impactants considerant que en el mateix període ha avançat amb rapidesa la desescalada del tercer confinament al país, incloent-hi la reobertura de cafés, restaurants, llocs de culte i fins salons d'esdeveniments culturals fa quasi tres setmanes. Aquesta setmana es reobrin discoteques i es flexibilitzen les limitacions al trànsit aeri.

Des del començament de la pandèmia el país ha registrat vora 830.000 casos de coronavirus, dels quals poc menys de 13.000 estan encara actius, 482 dels quals en estat greu.

També et pot interessar

stats