Israel mata a un líder de Jihad Islàmica a Gaza en un bombardeig selectiu

L'exèrcit assegura que preparava un atac terrorista "contra civils i soldats israelians".

Companys porten el cos del comandant Baha al-Ata durant el seu funeral a Gaza
Companys porten el cos del comandant Baha al-Ata durant el seu funeral a Gaza / Mohammed Salem (Reuters)

L'exèrcit israelià ha matat un líder del braç armat de Jihad Islàmica en un bombardeig selectiu sobre sa casa a Gaza. L'esposa també ha mort.

El Ministeri de Sanitat ha informat de la mort de dues persones i de diversos ferits per un atac selectiu de l'aviació israeliana. El grup islamista Jihad Islàmica ha confirmat que un d'ells era Baha al-Ata, líder del braç armat Batallons d'Al Quds.

"Israel ha travessat les línies roges", ha advertit el grup islamista palestí en un comunicat. I l'exèrcit ha assegurat que està preparat per a una escalada militar, i que respondrà als diferents escenaris.

L'exèrcit d'Israel ha confirmat que l'objectiu d'aquest atac havia sigut el líder de Jihad Islàmica, a qui responsabilitza "directament de centenars d'atacs terroristes contra civils i soldats israelians".

Segons el portaveu de l'exèrcit, Jonathan Conricus, el líder del grup islamista palestí havia planificat atacs en dies assenyalats contra Israel i tenia previst actuar pròximament, per la qual cosa la seua mort "mitiga una amenaça".

També et pot interessar

stats