Israel i Hamas acorden un alto el foc després de dos dies de violència

Entre les 23 morts víctimes palestines hi ha dues dones embarassades, una bebé i un menor.

Israel i Hamas acorden un alto el foc després de dos dies de violència

Després de dos dies de violència i un total de 27 morts -23 palestins i 4 civils israelians-, Israel i Hamas han pactat un alto el foc mediat per l'ONU, Egipte i Qatar, segons han informat aquesta matinada diversos mitjans locals.

Mentre les alarmes continuaven sonant a les ciutats adjacents a la Franja de Gaza, el web palestí d'informació, Sama, ha afirmat que mediadors egipcis i una delegació de Qatar han aconseguit un acord amb Hamas per a un cessament temporal d'hostilitats.

Sama ha confirmat que la fi dels atacs sorgeix després de l'anunci per part d'Israel d'augmentar els atacs aeris, a més d'amenaçar amb assassinats selectius líders de Hamas i altres faccions palestines. L'organització palestina hauria exigit que per a aquesta nova treva s'incloga la millora de les condicions a la Franja, l'expansió de l'àrea de pesca en les costes de l'enclavament i l'autorització per part d'Israel de l'entrada mensual de diners enviats per Qatar i de diversos béns i ajuda humanitària.

Des del matí de dissabte, les milícies palestines a Gaza van llançar més de 600 coets contra Israel, als quals va respondre amb més de 320 atacs a posicions militars; es convertia així en l'escalada de violència més agressiva des de la guerra de 2014. Fins ara s'han registrat 23 morts palestines, entre les quals hi ha almenys dues dones embarassades, una bebé, un menor i 12 milicians; i quatre civils per la part israeliana.

També et pot interessar