Israel desallotja una família palestina de Jerusalem Est en favor de colons

Per a l'ONG Pau Ara, aquest acte forma part d'una estratègia "per a evitar les possibilitats d'una solució de dos estats".

VÍDEO | Israel desallotja una família palestina de Jerusalem Est en favor de colons

Forces de seguretat israelianes han desallotjat aquest diumenge una família palestina a la Ciutat Vella de Jerusalem, que va ser presa per un grup de colons jueus que reclamaven la seua propietat.

"Un ampli dispositiu de forces (de seguretat) han entrat aquest matí al barri musulmà de la Ciutat Vella de Jerusalem per a desallotjar la família Abú Asab de la seua llar en favor de colons", va informar en un comunicat l'ONG israeliana Pau Ara (Shalom Ajshav, en hebreu). Efectius israelians "han forçat a eixir les nou persones que vivien a la casa, entre les quals també hi ha xiquets", ha declarat Ahmed Abú Asab, parent de la família desallotjada. La família va llogar la vivenda fa més de cinquanta anys, per un contracte amb les autoritats de Jordània, que fins a la Guerra dels Sis Dies de 1967 i la posterior ocupació israeliana tenia jurisdicció a la part oriental de Jerusalem, on es troba la Ciutat Vella.

El domicili va pertànyer fins al conflicte armat a una família jueva "que es va veure obligada a abandonar la seua llar", han concretat els portaveus de Pau Ara i que, segons han agregat, es va destinar a un fideïcomís que va quedar en mans d'un grup de colons jueus. En 1970, tres anys després de l'ocupació de Jerusalem Oriental i Cisjordània, el govern israelià va aprovar una llei d'assumptes legals i administratius, que estipulava que els béns de jueus que havien perdut les seues propietats podrien ser-los retornats. Per a Pau Ara, aquest acte "forma part d'una estratègia més àmplia" per a "canviar el caràcter dels barris palestins de Jerusalem" i "fonamentar l'hegemonia israeliana sobre la Ciutat Vella i els seus voltants, i evitar les possibilitats d'una solució de dos estats".

També et pot interessar

stats