Israel comença a posar quartes dosis de la vacuna

Majors de 60 anys i treballadors sanitaris rebran la punxada quatre mesos després de la tercera

Imatge de la vacuna de Pfizer
Imatge de la vacuna de Pfizer / (EFE).

Israel començarà a aplicar la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a majors de 60 anys i a treballadors de la salut, quan hagen passat quatre mesos des de la tercera dosi.

El comité d'experts que assessora el govern en la resposta a la pandèmia ha aprovat mesura, a petició del primer ministre, Naftali Benet, que s'ha compromés a iniciar la campanya "immediatament" per a frenar la cinquena onada i la propagació de la variant òmicron.

Més de quatre milions de persones ja tenen la tercera dosi de la vacuna Pfizer a Israel, un dels primers països del món a impulsar amb èxit en l'estiu de la campanya d'inoculació, amb la qual van aconseguir contindre la quarta onada de la pandèmia.

"És una meravellosa notícia que ens ajudarà a superar aquesta onada de la variant òmicron, que està colpejant el món sencer", ha indicat Benet en un comunicat després de conéixer-se la decisió del comité d'experts.

De fet, el primer ministre ja va fer una crida al Home Front Command -comando de l'exèrcit que gestiona temes civils-, que assisteix al govern en la resposta a la pandèmia i la distribució de vacunes, per tal de preparar el procés.

Amb més del 62% de la població inoculada amb almenys dues dosis de Pfizer i quasi un 45% amb tres dosis, el focus de la campanya de vacunació estava posat fins ara en els xiquets d'entre 5 i 11 anys, que registren xifres d'inoculació molt baixes (només l'11% ha rebut almenys una dosi) malgrat poder rebre la seua dosi des de fa ja un mes.

També et pot interessar

stats