Israel bombardeja 80 punts de Gaza en resposta al llançament de desenes de coets

El moviment Jihad Islàmica anuncia que paren de llançar coets i accepta restaurar la calma després de 14 hores de tensió.

Vista d'una explosió durant el bombardeig d‘Israel a Gaza
Vista d'una explosió durant el bombardeig d‘Israel a Gaza / Ahmed Zakot (Reuters)

L‘exèrcit israelià ha atacat aquesta nit vora huitanta objectius militars a Gaza en un nou episodi de bombardejos. L‘ofensiva ha sigut la resposta al llançament de més de trenta coets cap a Israel per part de milicians palestins. Israel responsabilitza el moviment islamista Hamas dels atacs, tot i que aquest no ha reclamat l‘autoria dels llançaments que es van efectuar des de Gaza. 

Després de 14 hores de tensió a la zona de la Franja, el moviment Jihad Islàmica ha anunciat que posa fi al llançament de coets cap a Israel per a restaurar la calma a la Franja. En total, han disparat prop de 40 des d‘anit, que han sigut contestats amb vora un centenar de bombardejos israelians contra objectius militars. No s‘ha informat que hi haja víctimes mortals en cap dels dos bàndols.

El cessament de foc s‘ha produït amb ajuda de la mediació egípcia. L‘objectiu era aconseguir una treva i parar el deteriorament de la situació entre Israel i les milícies palestines perquè no s‘acabe en una nova guerra.

Dels trenta projectils que es dispararen prop de les 22:00 h, hora local, (19:00 h GMT), una desena van ser interceptats pel sistema de defensa antimíssils Cúpula de Ferro, dos van caure dins de l‘enclavament costaner i la resta en espais oberts a Israel. 

Entre els huitanta objectius atacats per l‘estat israelià es troba un edifici de quatre pisos que l‘exèrcit assegura que servia de nova seu per als serveis de seguretat de Hamas al barri d'Al-Daraj, a la ciutat de Gaza. D‘acord amb el relat d‘Israel, l‘immoble pertanyia a Hamas i, abans de començar el bombardeig, les tropes ‘‘demanaren diverses vegades als residents que l‘abandonaren’’. 

L‘exèrcit israelià diu que ha bombardejat dues instal·lacions avançades de fabricació d‘armes, cinc complexos militars, una base d‘entrenament a Rafah, un lloc d‘observació antiaeri a Beit Lahia i l'entrada a un ‘‘túnel ofensiu’’ a la localitat de Jan Yunis.

També et pot interessar

stats