Isabel II d'Anglaterra delega en el príncep de Gal·les el discurs d'obertura de l'any parlamentari per problemes de salut

És la primera vegada des de l'any 1963 que la reina falta a aquesta cerimònia a la Cambra dels Lords, una de les més solemnes de l'exercici monàrquic

La reina Isabel II d'Anglaterra, en una imatge d'arxiu
La reina Isabel II d'Anglaterra, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La reina Isabel II d'Anglaterra no assistirà a l'obertura del Parlament britànic aquest dimarts a causa dels problemes recurrents que ha experimentat de mobilitat, segons ha informat el palau de Buckingham. No podrà pronunciar, per tant, el tradicional Discurs de la Reina amb què s'inaugura oficialment l'any legislatiu a la Cambra dels Lords, i serà el fill i hereu, el príncep Carles, qui ho farà en el seu lloc.

"La reina continua experimentant problemes episòdics de mobilitat i, en consulta amb els doctors, ha decidit a pesar seu que no participarà en l'obertura del Parlament", assenyala Buckingham en un comunicat.

El príncep Carles llegirà el discurs en el qual el govern britànic detalla les prioritats per a l'any parlamentari que comença aquest dimarts. En la cerimònia, a més del príncep de Gal·les, també estarà present el net de la reina, Guillem, duc de Cambridge.

Serà la primera vegada des de 1963 que la sobirana britànica, de 96 anys, falta a aquesta cerimònia, una de les més solemnes i representatives de l'exercici monàrquic. Fins a l'últim moment, la seua presència s'ha mantingut enlaire, ja que el desig d'Isabel II era pronunciar el discurs. Tot i això, ja s'havia avisat que el príncep Carles seria el reemplaçament en cas de necessitat.

Les aparicions públiques de la reina són cada vegada menys freqüents, sobretot després d'haver estat malalta de covid-19. Sí que s'espera, però, que puga participar d'alguna manera en els actes previstos per a la primera setmana de juny, quan es commemorarà el seu Jubileu de Platí, el 70 aniversari des que la van coronar. Aquesta fita la converteix en la monarca més longeva de la història del Regne Unit.

També et pot interessar

stats