Investiguen la mort de 200 persones al Brasil en una prova experimental sobre la Covid-19

El Ministeri de Salut del Brasil va autoritzar que s'administrara a 294 pacients un medicament experimental, que finalment reberen 645 persones a qui no en van informar mai

Nou escàndol al Brasil

La justícia brasilera investiga la mort de 200 persones a les quals van administrar un medicament experimental contra la Covid-19. La investigació va començar a principis d'any a la ciutat de Manaus, capital de l'Amazònia. És una regió on la Covid va provocar el col·lapse del sistema sanitari. El Ministeri de Salut del Brasil va autoritzar que s'administrara un medicament experimental contra el càncer de pròstata anomenat proxalutamida.

El van administrar inicialment a 294 pacients, però finalment van ser 645 persones les que el van prendre. Totes elles participaren en l'estudi sense haver sigut prèviament informades. El mateix va ocórrer a l'hospital militar de Porto Alegre, al sud del país, on van morir almenys 200 persones.

Recoltzament públic del president Bolsonaro
Recoltzament públic del president Bolsonaro

El Departament de Bioètica de la Unesco denuncia que, si es confirmen les denúncies, “estaríem davant d'una infracció ètica sense precedents”. El mateix president del país, Jair Bolsonaro, havia defensat públicament aquest medicament, com abans va fer, reiteradament, amb un altre que l'OMS no recomana contra la Covid, però que ell mateix s'administrava davant de les càmeres.

Imatge d'un cementeri al Brasil
Imatge d'un cementeri al Brasil

Un nou escàndol dies abans que el parlament del Brasil anuncie el resultat d'una investigació sobre la gestió de la Covid-19 i poc després de superar el país les 600.000 víctimes mortals.

També et pot interessar

stats