Les inundacions al sud de l'Índia causen més de 324 morts en tres mesos

Els equips de rescat continuen amb les tasques de salvament amb helicòpters i embarcacions per a traslladar els afectats als campaments de socors.

Les inundacions al sud de l\'Índia causen més de 324 morts en tres mesos
Les inundacions al sud de l'Índia causen més de 324 morts en tres mesos

Les inundacions a l'estat meridional indi de Kerala, les pitjors en els últims cent anys, han causat la mort d'almenys 324 persones en tres mesos i han obligat desenes de milers a traslladar-se a campaments de socors, segons han informat fonts oficials. "Kerala s'està enfrontant a les pitjors inundacions en 100 anys. S'han hagut d'obrir 80 preses, s'han perdut 324 vides i al voltant de 223.139 persones estan en més de 1.500 campaments", ha afirmat en Twitter l'oficina del cap del govern regional, Pinarayi Vijayan, que ha sol·licitat donacions per a les víctimes.

Les pluges van començar a devastar l'estat de Kerala, una de les principals destinacions turístiques del país asiàtic, el 29 de maig amb l'inici de la temporada monsònica que cada any colpeja el sud d'Àsia. El major nombre de víctimes s'ha registrat en els últims nou dies, en els quals han mort almenys 164 persones a causa de les precipitacions, va dir a Efe un portaveu de l'Autoritat Nacional de Gestió de Desastres (NDMA) de Kerala, P. H. Kurian.

El primer ministre indi, Narendra Modi, ha anunciat que visitarà l'estat de Kerala "per a fer un balanç de la desafortunada situació producte de les inundacions" i ha demanat al Ministeri de Defensa augmentar els esforços en les operacions de rescat.

Quasi tots els districtes estan en "alerta roja" i el Departament Meteorològic va advertir que les fortes pluges previstes en aquestes zones podrien continuar causant danys. Les pluges en aquest estat de més de 30 milions d'habitants han causat fortes inundacions que han submergit davall de l'aigua milers d'infraestructures, habitatges i altres propietats.

També et pot interessar

stats