Les inundacions a Indonèsia causen desenes de morts i desapareguts

Les autoritats han establit un total de quinze centres per a refugiats en diferents punts de Sentani.

La regió de Sentani després de les inundacions, aquest diumenge 17 de març
La regió de Sentani després de les inundacions, aquest diumenge 17 de març / Antara Foto (Reuters)

Les autoritats indonèsies han elevat aquest dimarts a 89 les persones mortes i 74, les desaparegudes després de les devastadores inundacions que van colpejar dissabte la província de Papua, a l'est del país, on continuen treballant els efectius d'emergència.

El número de desplaçats ha augmentat a més de 6.800, mentre que quasi el doble de famílies estan afectades a la ciutat de Sentani i els seus voltants, ha explicat el portaveu de l'Agència de Mitigació de Desastres, Sutopo Purwo Nugroho.

"La xifra de víctimes continua creixent", ha expressat en un comunicat. L'aigua va danyar greument vora 350 edificis, a més de centres educatius, esglésies, una mesquita i tres ponts de la població.

Centenars d'efectius d'agències governamentals i organitzacions civils treballen encara per a assistir les persones afectades i accedir a les zones bloquejades pels arbres i el fang i arrossegat per la riuada.

Les autoritats han establit un total de quinze centres per a refugiats en diferents punts de Sentani que, segons Sutopo, requereixen "amb urgència" aigua potable, aliments, vàters, mantes, roba, generadors elèctrics i serveis d'atenció psicològica.

També et pot interessar

stats